Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rybí pilaf

Rybí pilaf

20.2.2006 - Redakce Babinet

  • 1 kg rybího filé
  • 500 g rýže
  • 2 velké cibule
  • 200 g másla
  • 2 lžičky chilli nebo pálivé papriky
  • 2 lžičky horkého koření
  • 1/2 lžičky tlučeného kardamonu
  • 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 1/2 lžičky skořice
  • hrst zelené petrželky
  • sůl

Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli a pak přidáme osolené plátky filé, drobně nasekanou petrželku a chilli. Dusíme doměkka. V jíné nádobě dusíme rýži v osolené vodě s kardamonem a hřebíčkem, ale než je hotová, posypeme ji horkým kořením a necháme dojít. Maso podáváme vedle rýže, anebo je možno oboje zapéci dohromady v troubě.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

*/ ?>