Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Tykev zapečená s parmazánem

Tykev zapečená s parmazánem

25.9.2006 - Redakce Babinet

  • 1,6 kg oloupané tykve zbavené semínek a nakrájené na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 1 nadrobno nakrájený stroužek česneku
  • 400 ml rajského protlaku (passata)
  • 1 lžička cukru
  • 10 nakrájených lístků bazalky
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce nakrájené petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 2 ušlehaná vejce
  • 55 g strouhanky
  • 55 g másla
  • 55 g čerstvě strouhaného parmazánu
V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a česnek a opékejte při nízké teplotě a za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne. Přidejte protlak, lístky bazalky a petržele, ochuťte cukrem, solí a pepřem. Zvolna vařte 10 až 15 minut, až omáčka zhoustne. Mezitím nalijte rozšlehaná vejce do misky a na mělký talíř nasypte strouhanku. Plátky tykve namáčejte nejdřív do vajec a potom obalte ve strouhance. Přebytečnou strouhanku oklepněte. Zapékací mísu vytřete máslem. V pánvi se silným dnem rozehřejte 55 g másla a po dávkách vkládejte plátky dýně, které opečte z obou stran dohněda. Opečenou dýni dejte do zapékací mísy, přelijte omáčkou a posypte parmezánem. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia 30 minut, až začne sýr bublat a zlátnout. Ihned podávejte!

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.