Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Pikantní zelenino-sýrový nákyp

Pikantní zelenino-sýrový nákyp

22.11.2005 - Redakce Babinet

  • 500 g brambor
  • 1/2 l vývaru z masa
  • 250 g cuket
  • 250 g lilku
  • 250 g rajčat
  • 1 konzerva cizrny (425g)
  • 200 g hranolek eidamu
  • 50 g šalotky
  • 20 g másla
  • 125 ml smetany
  • 1/2 svazečku petrželky
  • 1-2 snítky čerstvé máty
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • bazalka
Omyjeme a oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a vaříme v masovém vývaru 5 minut. Na plátky nakrájíme rovněž omytou cuketu, lilek a rajčata. Formu plníme střídavě vrstvami brambor se zeleninou a polovinou množství sýra. Vrstvy jsou přitom uspořádány jako tašky na střeše. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. V pánvi necháme zpěnit máslo a šalotku v něm osmahneme dosvětla. Zalijeme smetanou a okořeníme solí, pepřem, bazalkou a rozmarýnem. Necháme chvíli povařit. Přidáme najemno nasekanou petrželku a mátu. Touto směsí zalijeme zeleninu. Posypeme zbývajícím množstvím sýra a pečeme asi 45 minut při 180 stupních Celsia, dokud mrkev nezměkne.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.