Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Chřest se dvěma omáčkami

Chřest se dvěma omáčkami

18.11.2005 - Redakce Babinet

  • 3 kg chřestu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička cukru
Kečupová omáčka:
  • 5 lžic kečupu
  • 2 lžíce koňaku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 3 lžíce oleje
Krabí majonéza:
  • 1/8 l šlehačky
  • 125 g majonézy
  • 100 g krabího masa
  • 1 lžička sladké papriky
  • tabasco
  • sůl
  • pepř
  • cukr
Chřest oloupejte od hlaviček dolů. Dřevnaté konce odřízněte a vařte 10 minut ve 3 l vody, dejte do plátna, zchladlé vymačkejte. Vývar povařte se solí, máslem a cukrem. Paličky chřestu svažte do svazečků, vložte do vařící vody, kterou teprve po 5 minutách prudkého vaření osolte. Hlavičky se nesmějí rozvařit - podle velikosti vařte chřest 20-30 minut. nechte okapat, podávejte teplý nebo studený. Omáčky namíchejte z uvedených přísad. I majonézu můžete připravit sami. Omáčky dochuťte solí, pepřem a cukrem. K chřestu podávejte brambory sypané petrželkou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz