Cannelloni s houbami
1.11.2005 - Redakce Babinet
- 175 g celozrnné pšeničné mouky
- sůl
- 2 vejce
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce vody
Náplň:
- 300 g račat
- 150 g žampionů
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžíce
- olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 200 g mletého hovězího masa
- 4 lžíce suchého červeného vína
- 1 lžíce rajského protlaku
- sůl
- černý pepř
- 1 špetka cukru
Dále:
- 150 g parmezánu
- 300 g mozzarelly
- 125 g sladké smetany
- 200 ml mléka
- sůl
- kayenský pepř
- muškátový oříšek
Na těsto smícháme sůl s moukou. Přidáme vejce, olej a nejprve 2 lžíce vody. Hnětačem vypracujeme těsto, které přendáme na pracovní plochu a rukama je propracujeme, aby bylo vláčné a nelepilo se. Podle potřeby přidáváme po kapkách vodu. Hněteme rukama 10 minut. Z těsta utvoříme hroudu, zabalíme do fólie a při pokojové teplotě necháme odpočinout, dokud nepřipravíme náplň.
Na náplň vložíme rajčata krátce do vroucí vody, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, cibuli nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme tymián, cibuli, česnek a za stálého míchání na středním plameni necháme asi 1 minutu zpěnit. Přidáme mleté maso a pečeme, až se začne drolit. Přimícháme rajčata, žampiony, rajský protlak a podlijeme červeným vínem. Pečeme za stálého míchání na středním plameni, až se polovina tekutiny vypaří. Osolíme, opepříme, přisladíme a necháme vychladnout.
Na obložení nastrouháme parmezán, mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na plátky. Ve smetaně rozmícháme mléko, sůl a po 1 špetce kayenského pepře a muškátu. Nudlové těsto rozdělíme na 6 dílů. Z každého dílu vyválíme na pomoučené prac.desce odbelník 10x30 cm a ten rozpůlíme, aby vzniklo 12 plátků. Každý plátek potřeme náplní a svineme. Cannelloni poskládáme vedle sebe do vymaštěné ploché zapékací formy. Posypeme parmezánem a přelijeme smetanovou směsí. Na povrch rozdělíme mozzarellu. Dáme na střední lištu studené trouby a pečeme při 200 stupních Celsia asi 40 minut. Podáváme se salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.