Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Plněné lilky

Plněné lilky

7.2.2006 - Redakce Babinet

  • 4 lilky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 6 lžic oleje
  • 30 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g mletého vepřového masa
  • 100 g šunky
  • 50 g slaniny
  • 100 g vařené rýže
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 4 lžíce strouhaného čedaru
  • 0,3 l rajské omáčky
  • máslo na vymaštění
  • špetka bazalky

Oprané lilky rozpůlíme podélně a na 3 lžících oleje opečeme v horké troubě 5-7 minut. Z lilků opatrně vydlabeme dužninu. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek, mleté vepřové maso, drobně nakrájenou šunku a slaninu, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a krátce opečeme. Dužninu z lilků usekáme, přidáme k mletému masu a podusíme asi 10 minut. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout. Potom přimícháme vařenou rýži, sekanou petrželku, 2 lžíce strouhaného sýra a vše spojíme trochou rajské omáčky. Dobře promíchanou směsí naplníme vydlabané lilky a klademe je do máslem vymazané ohnivzdorné misky. Takto upravené lilky podlijeme zbytkem rajské omáčky, posypeme zbylým strouhaným sýrem a zapékáme v horké troubě 20 minut.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.