Moučník vhodný pro diabetiky, 1 porce obsahuje 35 g sacharidů.
Piškot:
- 2 vejce
- 1 lžičku horké vody
- nekalorické sladidlo (místo 60 g cukru)
- 60 g hladké mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- tuk na vymaštění
- hrubá mouky na vysypání
- jádra ořechů
Náplň:
- 6 loupaných jablek bez jádřinců
- 2 lžíce ořechových jader
- 2 lžíce dia džemu
- 1 lžička rumu
- 3 tablety nekalorického sladidla
Krém:
- 6 dl mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku
- nekalorické sladidlo
- 1 lžička rumu
Z bílků ušleháme sníh, lehce vmícháme žloutky a sladidlo rozpuštěné ve vodě a nakonec na celou plochu prosijeme mouku a kypřící prášek. Lehce zamícháme, těsto rozetřeme do malého pekáčku vymaštěného a vysypaného moukou a upečeme ve středně vyhřáté troubě, na 200 stupňů Celsia. Krátce před podáváním nakrájíme piškot na 6 čtverečků, vložíme je do širokých kompotových misek, pokapeme šťávou vypečenou z jablek, poklademe pečenými jablky, přelijeme krémem, necháme vychladit a ozdobíme ořechovými jádry. Příprava jablek: pokropíme je roztokem sladidla v troše vody a upečeme do poloměkka, pak je naplníme směsí nakrájených ořechových jader, džemu a rumu. Příprava krému: v mléce rozmícháme pudink, za stálého míchání uvedeme do varu, povaříme minutu, pak vychladíme, osladíme sladidlem rozpuštěným ve lžíci mléka a podle obliby můžeme dochutit rumem. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.