Na 9 frgálů budete potřebovat:
- 1 kg polohrubé mouky
- 10 kostek cukru
- 100 g droždí
- 6 žloutků
- 1/2 másla
- 1/2 Hery
- 1/2 l vlažného mléka
- sůl
- trochu rumu
- drobenka z 50 g rozpuštěného másla
- 1/3 mouky
- 1/3 krupice a 1/3 cukru
Nádivka:
- tvarohová nebo maková
Z droždí, mléka a trošky cukru uděláme kvásek, z ostatních surovin těsto. Kvásek necháme vzejít a spojíme jej s těstem, přemícháme, necháme v míste v teple nakynout a děláme bochánky o váze 200-240 g. Bochánky necháme znovu nakynout na vále. Potom je roztlačíme na placku na kulatém plechu a ještě chvíli necháme kynout. Naplníme (rozprostřeme nahoru) nádivkou (tvarohovou, hruškovou nebo makovou), posypeme drobenkou, okraje potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí poléváme polevou z másla a Hery, do které přidáme trochu rumu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.