Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Broskvová polévka

Broskvová polévka

1.8.2006 - Redakce Babinet

  • 800 ml vody
  • 750 g zralých měkkých broskví
  • 60 g cukru
  • 1 citron
  • 200 ml bílého vína
  • 2 hřebíčky
  • 150 ml smetany
  • případně 100 g jahod
Vodu, šťávu z citronu, hřebíček, cukr a víno svaříme a dáme vychladit. Omyjeme broskve, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme s cukrovou vodou svařenou s citronovou šťávou a vínem. Můžeme ještě prolít jemným sítkem. Polévku dáme do chladničky vychladit. Podáváme ji se šlehanou smetanou a zdobíme kousky jahod.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.