Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Hráškový restaurant

Hráškový restaurant

28.1.2006 - redakce Babinet.cz

  • bílá francouzská bageta
  • brambory
  • máslo
  • mléko
  • mražený hrášek
  • olivový olej
  • pepř černý celý
  • smetana
  • sůl
  • zeleninový vývar

Na oříšku másla opečeme zlehka hrášek (4 hrsti/4osoby), osolíme, zalijeme zeleninovým vývarem (0,5 l) a přivedeme k varu. Vařící sundáme z ohně a přilijeme mléko (0,2l) a smetanu (0,2l), dáme do mixeru a dobře rozmixujeme. Scedíme přes jemný cedník zpátky do rendlíku a provaříme asi 5 minut. Podle potřeby osolíme. Oloupeme brambory (3 ks), uvaříme do měkka a scedíme. Přidáme máslo (lžičku), špetku soli a mléko (5 polévkových lžic) a směs rozmačkáme na kaši. Bílou francouzskou bagetu nakrájíme na tenké plátky (3 kusy na porci), pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme čerstvým pepřem. Plátky bagety vložíme do trouby a upečeme dozlatova. Servis: Do hlubokého talíře nalijeme horký restaurant, doprostřed posadíme bramborovou kaši (2 lžíce) a do kaše zapíchneme krutony. Recept doporučuje šéfkuchař sítě restaurací Ambiente.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz