Debrecínská polévka
25.10.2005 - Redakce Babinet
- 250 g vepřového ramínka nebo výřezu z polotovarů
- 60 g slaniny
- 1 nožička debrecínské klobásy
- 1 větší cibule
- 1 zelený paprikový lusk
- 1 větší rajče
- 150 g tarhoni nebo těstovinové rýže
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 0,1l smetany ke šlehání
- sůl
- polévkové koření
Maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme. Na rozškvařené slanině osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 2 lžícemi vody. Přidáme maso, co nejjemněji nakrájené paprikové lusky a rajče a osolíme. Napřed podusíme pod poklicí do poloměkka, potom poklici odložíme a cibulový základ vydusíme, až se tuk odděluje od šťávy. Přidáme tarhoňu, dobře v základu opečeme a podlijeme potřebným množstvým vody. Zvolna dovaříme, až je tarhoňa měkká. Vmícháme smetanu a polévku dochutíme. Podáváme jako samostatný hlavní chod s chlebem nebo s toasty z bílého chleba.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.