Magazín | Rady a postřehy do kuchyně
-
Bramborové šišky s mákem: Tradiční pokrm, který voní dětstvím a vzpomínkami na naše babičky
Jsou jídla, která postupem času v našich vzpomínkách sílí. Některé pokrmy totiž máme spojeny s prázdninovou kuchyní našich babiček či maminek, příjemnou atmosférou loudavého volna a především s dětstvím. Tedy...
-
Tymián, kmín nebo třeba hřebíček: Koření má příznivý vliv na chuť pokrmů i na naše zdraví, říká bylinkářka
Bylinky jako oregano, tymián nebo hřebíček, které denně používáme v kuchyni na dochucování...
-
Cibule přidá pokrmům na dokonalosti a ocení ji i vaše tělo. Historie a přínosy nejpoužívanější kuchyňské zeleniny
Její původ není zcela ověřen, ale za pravlast cibule bývá uváděna střední Asie, kde pravděpodobně...
-
Kysané zelí je elixír zdraví: Má pozitivní vliv na imunitní systém, podporuje zdravý spánek a pomůže i se štíhlou linií
Zelí se hodí do široké škály pokrmů, jako jsou polévky, dušené pokrmy,...
-
Udělejte si jasno v bezlepkovém stravování se specialistkou na zdravé vaření
“Ježiš, vy z toho děláte vědu“… „1 lžíce mouky snad nikoho nezabije“…...
-
Tajemství Tafelspitzu: Císařský pokrm, který okouzlil svět svou jednoduchostí a dokonale vyladěnou chutí
Tafelspitz není jen obyčejný kus vařeného hovězího masa. Je to jídlo, které spojuje tradici, historii...
-
Domácí pečivo podle našich babiček. Rohlíky jen ze 4 surovin snadno a rychle
Rohlík je neodmyslitelnou součástí české kuchyně a toto zdánlivě obyčejné pečivo...
-
Co znamená výraz odlehčený jídelníček a co je potřeba dodržovat
Primárně pro každého znamená tento výraz něco jiného. Záleží totiž na tom, z jakého...
-
Slovenské bramborové halušky: Tradiční pokrm s chutí domova a historií plnou překvapivých momentů
Halušky se zelím nejsou jen jídlo. Jsou rovněž symbolem spojení rodinného stolu, tvrdé práce...
-
Dejte šanci fermentaci: Proč jsou kvašené potraviny zdravé
Fermentované či kvašené pokrmy totiž prospívají zdraví střev, a tudíž celému tělu. ...
-
Cesta klasické bábovky: Od středověkých dvorů až po vaše oblíbené nedělní ráno s kávou
Bábovka je rozhodně symbolem kuchyně, kde se nejen dobře vaří, ale také daří. A samozřejmě peče. Jde o...
-
Štrúdl: Klenot mezi dezerty s bohatou historií, velkou oblibou v Evropě a mnoha variacemi
Štrúdl je jedním z nejoblíbenějších dezertů nejen v České republice, ale po celém...
-
Flexitariánství nemá jasná pravidla, ale maso je doporučeno konzumovat jen v malém množství
Zásady flexitariánství jsou jednoduché: většina toho, co sníte, je rostlinného původu....
-
Objevte kouzlo zdravé thajské polévky Tom Yum, která potěší tělo i duši
Tom Yum je něco, co se zkrátka nedá přehlédnout nebo nezaregistrovat. A už vůbec ji nelze ochutnat, aniž by ve vás...
-
Pad Kra Pao: Thajská specialita, která si vás získá svou specifickou chutí i jednoduchou přípravou
Máte chuť na něco exotického, ale vůbec nestojíte o dlouhé hodiny u sporáku? Pak pro vás máme...
-
Svěží polévky po vánočních hostinách: Jsou skvělým zdrojem tekutin, zeleniny i bílkovin
Vánoční svátky a s němi spojené přejídání nám skončily. Je čas se pomalu navracet do...
-
S čočkou do nového roku: Podle starých tradic se vás budou držet peníze a poděkuje vám i vlastní tělo
Skoro každý Čech prvního ledna obědvá nějaký pokrm z čočky. Věří totiž, že čočka mu zajistí plnou...
- Znamení zvěrokruhu a jejich skryté závislosti: Berani hladoví po adrenalinu, Panny se ztrácí v detailech
- Nedělejte vše za své děti a veďte je k samostatnosti. Co z domácích povinností zvládnou podle věku
- Berani to se slovy umí a Váhy jsou nerady středem pozornosti. Jak je na tom s komunikací vaše znamení
- Že jste podivíni a nemáte rádi lidi? Omyl. Být introvertem má spoustu výhod
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz