Mezi významné složky obsažené v celých zrnech patří vitamin E, vitaminy skupiny B, dále minerální látky, selen, zinek, měď železo, hořčích a fosfor. Mimo to celozrnné výrobky obsahují bílkoviny, komplexní polysacharidy a ochranné složky, např. rostlinné fytoestrogeny a lignany. Komplexní účinek všech těchto složek se projevuje v celkovém zlepšení zdraví a v ochraně proti nemocem….ptali jsme se odborníků, jak poznáme celozrnné potraviny.
Povídali jsme si s odborníky, jak poznat celozrnné pečivo
Další z magazínu
-
Hubnutí, když přijde padesátka. Jde to, shodují se gynekolog a nutriční terapeutka
Že se s věkem náš metabolismus zpomaluje, není žádným tajemstvím. Sotva se přehoupne...
-
Není cukr jako cukr aneb Jak si osladit život zdravěji
Bílý zabiják, nebezpečná droga nebo sladká hrozba. Pod těmito děsivými...
-
Extrémní horka vyžadují dodržování základních zdravotních pravidel chování
Horké počasí, které opakovaně zakoušíme během astronomického léta, se v období...
-
Spálená kůže od slunce není banalitam, říká dermatolog. Při spálení se říďte několika radami
Spálená kůže totiž může představovat větší riziko, než se na první pohled jeví. Nejde jen o zarudlou...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste nebo zaregistrujte)