Babinet.cz  /  Magazín  /  Život a vztahy  /  Interspar představuje Svět piva

Interspar představuje Svět piva

4.9.2012 - redakce Babinet.cz

Staňte se v INTERSPARU znalcem piva

O tom, že není pivo jako pivo a každý druh se hodí k jiné příležitosti, se od konce srpna mohou přesvědčit zákazníci INTERSPARU. Společnost SPAR ČOS ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem připravila ojedinělý projekt Svět piva, který napomáhá k lepší orientaci při výběru a nákupu tohoto oblíbeného nápoje. Zcela nový koncept prodeje přehledně prezentuje a zároveň poskytuje informace o pivu a jeho druzích, o výjimečnosti českého piva a jeho typických vlastnostech a o chráněném zeměpisném označení České pivo. V neposlední řadě inspiruje k využití tohoto nápoje v rámci gastronomie a nabízí pohodlný a kulturní nákup. Zákazníkům představili novou pivní sekci dne 29. srpna v Intersparu Praha Štěrboholy šéfkuchař Zdeněk Pohlreich společně s panem Václavem Berkou, obchodním sládkem pivovaru Plzeňský Prazdroj. 

Svět piva Interspar II.

„Mnoho zákazníků v dnešní uspěchané době nemá čas a trpělivost na to, aby zboží hledali. Pivní svět jim umožní rychle se orientovat v přehledné nabídce piv, která je doplněna informacemi, které zákazníky zajímají. Dozví se, z jakých surovin se piva vaří. Nabídne také tipy, jak spojit pivní chutě s pokrmy připravenými z čerstvých potravin,“ říká k projektu Martin Ditmar, generální ředitel SPAR ČOS. „Věřím, že Pivní svět zákazníkům ještě více zpříjemní nakupování ve vybraných prodejnách INTERSPAR a zároveň je bude inspirovat k nevšedním kulinářským a pivním zážitkům. Jsme přece pivním národem a pivo se dá využít v gastronomii dokonale. Náš navigační systém ve Světě piva by se měl stát inspirací nejenom k nákupům, měl by ale vyvolat i chuť uvařit něco dobrého,“ dodává Martin Ditmar.

Slavnostní otevření Světa piva Interspar

První speciálně upravené plochy Pivního světa byly zrealizovány v hypermarketech INTERSPAR v Praze Štěrboholích a v Mladé Boleslavi na ulici Jičínská. V následujících měsících letošního roku se představí v dalších dvou prodejnách. V průběhu roku 2013 se zákazníci na Svět piva mohou těšit v dalších hypermarketech INTERSPAR po celé České republice.

„Víme, že spotřebitelé mají rádi pivo, které považují za český národní nápoj. Snažíme se jim nabídnout nejlepší pivní zážitky a portfolio našich značek prezentujeme v obchodě unikátním způsobem a na správném místě. Nový koncept vytvoří inspirativní prostředí a zjednoduší nakupujícím orientaci i volbu piva v pivní sekci. Věřím, že Svět piva nabídne příjemné zážitky z nakupování a že vylepší pivní kulturu v oblasti baleného piva,“ říká Doug Brodman, generální ředitel Plzeňského Prazdroje.

Cílem nové pivní sekce je, aby se stala inspirujícím místem k nákupu, kde se lidé zároveň vzdělají o tom, jak se pivo vyrábí a z jakých surovin. V neposlední řadě se nakupující dozvědí, jak pivo, které si přinesou domů, správně servírovat a skladovat, tak aby si ho vychutnali v té nejlepší kvalitě.  

Spojování chutí umocňuje požitek z jídla

Ve Světě piva se každý může přesvědčit o tom, že různá piva jsou vhodná pro různé příležitosti, a také že pivo lze velmi dobře využít při vaření. Každé pivo má trochu jinou recepturu, a tedy odlišnou chuť, a proto dává vyniknout i jinému pokrmu. Přinášíme několik tipů a doporučení od skutečných specialistů, Václava Berky, staršího obchodního sládka z Plzeňského Prazdroje a šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha:

Tipy na recepty s pivem

Králík na švestkách v černém pivu

4 porce:

1 králík

200g slaniny

sůl a pepř

3 jalovce

5dcl piva Kozel Černý

1 lžíce másla

200g sušených švestek

petrželka

Postup:

Králíka nasekáme na porce, protkneme proužky slaniny, osolíme, opepříme a dáme do pekáče. Přidáme máslo, jalovec, švestky a podlijeme pivem. Pečeme při teplotě170 °Cdo krásné červené barvy, asi 2 hodiny. Během pečení přeléváme maso vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme horkou vodu. Podáváme s různě upraveným bramborem a hlávkovým salátem.

 

Vepřový bůček vařený v černém pivu s medem

4 porce:

600g vepřový bůček s kostí

3 cibule

4 stroužky česneku

1 karotka

½ celeru

4 bobkové listy, 3 celé pepře a 2 kuličky nového koření

sůl

4 velké lžíce medu

5dcl Kozel Černý

Postup:

Bůček na kůži nařízneme do mřížky. Omyjeme ho, dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou. Dáme vařit. Přidáme nakrájenou karotku, celer, koření, rozkrojené cibule, česnek a med. Pomalu vaříme do měkka.  Měkký bůček přendáme do pekáče a necháme pod grilem asi 10 minut zezlátnout. Šťávu scedíme a svaříme o jednu třetinu. Bůček nakrájíme na kostky, maso dáme do misek a zaléváme horkou šťávou. Podáváme s pečivem a dobře vychlazeným Černým Kozlem.

V hypermarketech INTERSPAR zakoupí zákazníci pohodlně nejen pivo, ale zároveň mohou vybírat z široké nabídky kvalitních čerstvých potravin.

Více informací na:

www.interspar.cz

www.prazdroj.cz

www.facebook.com/Interspar.cz Staňte se našimi fanoušky! 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz