Babinet.cz  /  Magazín  /  Dům a zahrada  /  Novinka na trhu: „Šťavnaté kuře s bylinkami“

Novinka na trhu: „Šťavnaté kuře s bylinkami“

Redakce Babinet

Pečené kuře patří v jídelníčku mezi nejoblíbenější. Ovšem upéct kuře tak, aby bylo opravdu chutné a hlavně šťavnaté není zas tak jednoduché. Jistě proto oceníte novinku „Šťavnaté kuře s bylinkami“, která rozšiřuje současnou nabídku řady směsí pro přípravu kuřecích stehen – MAGGI Nápady „Šťavnaté kuře“. Každé balení totiž obsahuje kromě směsi i speciální sáček na pečení, který zajistí dokonalou šťavnatost masa. Pečení v sáčku je bez přidaného tuku, takže získáte pouze vlastní šťávu. Sáček je vyroben ze speciálního materiálu, který odolá vysokým teplotám.

Směs tvoří kousky zeleniny, vybraných druhů koření, a nová varianta navíc i výběr oblíbených bylinek, jako jsou koriandr, majoránka, petrželová nať, oregano, bazalka nebo tymián.

Už žádný glutamát!

Podobně jako u ostatních variant „Šťavnaté kuře s česnekem“ a „Šťavnaté kuře s paprikou“ ani tato novinka neobsahuje přidaný glutamát sodný. Doporučená maloobchodní cena MAGGI Nápady „Šťavnaté kuře“ je 23,90 Kč.

Charakteristika a průměrná energetická hodnota novinky, hodnota bílkovin, sacharidů a tuků na 100 g dehydratovaného výrobku a jednu porci (250 g) je následující:

Příprava pokrmu je velice rychlá a snadná. Kuřecí stehna (cca 6–8 ks, 1 kg) omyjeme, osušíme, dáme do sáčku na pečení a zasypeme směsí. Sáček pevně zavážeme (asi 4–5 cm od okraje) a dobře protřepeme, aby se maso rovnoměrně obalilo směsí. Sáček položíme na plech a vložíme na nejnižší rošt do trouby vyhřáté na 200 °C (180 °C u horkovzdušné trouby) a pečeme 60 minut. Poté vyjmeme z trouby, opatrně odstřihneme konec sáčku a stehna vytáhneme. Ve výsledku Vás čekají křehká a šťavnatá kuřecí stehna i s výbornou přírodní šťávou.

Pár tipů k přípravě a servírování:

-          křupavější stehna získáte, když 10 minut před koncem pečení sáček opatrně rozříznete a rozevřete

-          rošt v troubě dejte na nejnižší úroveň, sáček se při pečení nafukuje a u elektrické trouby se pak může propálit o topnou spirálu; sáček nezačne hořet, ale tím, že se propálí, budete ochuzeni o chutnou šťávu a navíc máte práci s mytím pekáče

-          sáček pevně zavažte přiloženým drátkem (cca 4–5 cm od okraje), aby pára zbytečně neunikala a po pečení zůstala chutná šťáva; pokud se sáček zaváže příliš nízko u stehen, v sáčku vznikne velký tlak a sáček může prasknout

-          díky jednoduchosti přípravy můžete do vaření zapojit i děti, společná práce pro ně bude hrou

-          k hotovým kuřecím stehýnkům podávejte uvařenou rýži nebo brambory, případně zkuste pro tentokrát vynechat přílohu a připravte si ke stehýnkům čerstvý zeleninový salát doplněný do křupava upečenou bagetou

Další recepty s MAGGI Nápady najdete na www.maggi.cz.

Odpovězte na jednoduchou otázku a hrajte o krásné ceny!

Historie značky MAGGI

Švýcarský mlynář Julius Maggi viděl na sklonku 19. století velkou podnikatelskou šanci v možnosti zajistit pro dělníky z továren náhradu tehdy drahého masa na základě luštěnin bohatých na bílkoviny. V roce 1886 vyrobil a úspěšně uvedl na trh první dehydratované polévky z hrachu a fazolí, které splňovaly požadavky na vyšší výživovou hodnotu, krátkou dobu přípravy a nízkou cenu. V témže roce učinil Julius Maggi i další objev, který proslavil jeho jméno po celém světě: tekuté koření pro ochucení polévek v nezaměnitelné čtyřhranné lahvičce. Po smrti zakladatele převzala vedení společnosti ve švýcarském Kemptthalu společnost nesoucí jeho jméno – Maggi, později působící pod názvem Alimentana AG. Výrobky MAGGI, především klasické polévkové kostky i tekuté koření, byly oblíbené u spotřebitelů již v předválečném Československu. V roce 1947 byla Alimentana AG převzata světovou potravinářskou společností NESTLÉ a od té doby patří MAGGI mezi celosvětové strategické značky NESTLÉ. Tradice přítomnosti značky MAGGI na našem trhu, přerušená v roce 1948, byla obnovena v roce 1992. Od té doby začala společnost NESTLÉ našim spotřebitelům opět nabízet široký sortiment kulinářských výrobků MAGGI. Značná část z nich pochází z moderního závodu společnosti Nestlé Slovensko, s. r. o., v Prievidzi.

 


[1] GDA je doporučené denní množství pro dospělého člověka. Výživové nároky na jednotlivce se mohou lišit v závislosti na věku, pohlaví, hmotnosti a fyzické aktivitě.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip