Babinet.cz  /  Magazín  /  Kultura  /  Prague Proms: Závěrečný koncert 29.7.2007

Prague Proms: Závěrečný koncert 29.7.2007

Redakce Babinet

Již potřetí se v červenci tohoto roku uskutečnil v Praze mezinárodní hudební festival Prague Proms. Předchozí dva ročníky ukázaly, že pražské promenádní koncerty se svojí kvalitou a rozsahem vyrovnají těm britským pořádaným v Royal Albert Hall v Londýně a i letos si mohli hudební fajnšmekři přijít na své. Novinkou je terasovité uspořádání zadních řad Smetanovy síně Obecního domu. Letos poprvé se pak hlavním partnerem této významné kulturní události stane Provident Financial, s.r.o.

Závěrečný koncert Prague Proms se uskuteční 29. července od 19.00 ve Smetanově síni Obecního domu. Pod taktovkou Libora Peška zazní v podání Českého národního symfonického orchestru Tafelmusik z Mozartových oper, Houslový koncert A dur, K 219 Wolfganga Amadea Mozarta v mistrném podání Jakuba Junka a Symfonie č. 8, G dur Antonína Dvořáka. Po koncertě proběhne v Grégrově sále v rámci doprovodného programu Jazz session.

Hlavní partner festivalu, společnost Provident Financial, s.r.o., zaštítil tři koncerty pražských Proms: zahajovací den 10. července s vystoupením přední české sopranistky Evy Urbanové a repertoárem Giuseppe Verdiho, koncert „Noc ve Versailles“ 25. 7. v Trojském zámečku, kdy zazněla hudba Johanna Sebastiana Bacha a Georga Friedricha Händela a avizovaný závěrečný koncert dne 29. července, kdy pod taktovkou Sira Libora Peška zazní Tafelmusik Mozartových oper či Symfonie č. 8, G dur Antonína Dvořáka.

Většina koncertů proběhla v podání Českého národního symfonického orchestru, jehož dlouhodobým hlavním partnerem je právě Provident Financial, s.r.o. „Těší mě, že i letošní ročník Prague Proms byl úspěšný a zařadil se již mezi tradiční kulturní akce, které v Praze přispívají k příjemné letní atmosféře. Jsem velmi spokojená s kvalitou koncertů a velmi mile mě překvapil zájem veřejnosti o tyto koncerty,“ říká PhDr. Pavla Jedličková, manažerka komunikace Provident Financial, s.r.o. „Jsem ráda, že i díky naší společnosti si mohla nejen veřejnost, ale i naši spolupracovníci a partnerské organizace z neziskového sektoru vychutnat nádhernou kombinaci vážné hudby a jazzu, kterou jsou Prague Proms známé,“ dodává paní Jedličková.

Provident Financial podporuje pestrou škálu dobročinných občanských akcí nejen na regionální úrovni v místech, kde působí její obchodní zástupci, zaměstnanci a zákazníci, ale i na celostátní úrovni, kde mimo jiné podporuje Nadaci Naše dítě, občanské sdružení Zdravotní klaun či Nadaci Archa Chantal. Déle než tři roky Provident Financial podporuje společensky prospěšné projekty ekologického zaměření – např. projekt Ekoškola zabývající se podporou ekologického vzdělávání na základních školách.

Provident Financial se umístil v žebříčku „Top Firemní Filantrop 2006“ na 18. místě z 50 zařazených společností s celkovým objemem 7,2 milionu korun darovaných prostředků.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz