Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů

S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů

4.4.2024 - redakce Babinet.cz

S novými flíčky Panzani, můžete vykouzlit dokonalá jídla na nejrůznější způsoby, která si zamiluje vaše rodina i přátelé.

Flíčky s hovězí svíčkovou, sušenými rajčaty a parmezánem

Pro 4 osoby:

  • Hovězí svíčková 400 g (možno i Rump steak nebo nízký roštěnec)
  • Flíčky Panzani 1 balení
  • Extravirgin 3 pol. lžíce
  • Česnek 8 stroužků
  • Sušená rajčata cca. 12ks
  • Olej ze sušených rajčat 3pol lžíce
  • Capari 1 kávová lžička
  • Nasekaná petrželka 1 kávová lžička
  • Sůl, pepř
  • Parmezán 100 g

foto / Panzani

Postup:

Na hodně rozehřátém oleji ze sušených rajčat a extravirgin orestujeme plátky česneku do zlatova, poté přihodíme na kostičky pokrájené maso, osolíme, opepříme a rychle zarestujeme. Poté přihodíme nasekané capari, sušená rajčata a petrželku, pepř a nastrouhaný parmezán.

V hrnci s osolenou vodou uvaříme flíčky na způsob al dente, poté scedíme ale ne důkladně. Chceme, aby nám zbyla i troška vody z těstovin. Těstoviny přidáme do směsi masa, promícháme a popř. si pomůžeme pár kapkami vody z těstovin, aby vznikl lehký sosík. Přidáme parmezán a servírujeme

TIP: Pro zvýraznění chuti můžeme použít i trochu nasekaných sardelek/ančoviček v oleji

Flíčky s hovězím ragú na boloňský způsob s rajčaty a parmezánovým bešamelem

Pro 4 - 6 osob:

  • Hovězí mleté 500 g
  • Vepřové mleté 200 g
  • Extravirgin olej 0,4 dcl
  • Flíčky Panzani 1x balení
  • Cibule střední 1ks
  • Mrkev střední 2ks
  • Česnek 4 stroužky
  • Řapíkatý celer 2x stonek (lze nahradit i obyčejným oloupaným celerem 100 g)
  • Chilli dle chuti - nemusí být
  • Bobkový list 6ks
  • Rozmarým 1 větvička
  • Rajský protlak 1 dcl
  • Drcená rajčata: 1x malá plechovka cca. 400 g
  • Bílé víno 1 dcl
  • Mléko tučné
  • Sůl, pepř, dle chuti

Suroviny parmezánový bešamel:

Máslo 50 g, obyčejný olej 6 pol. lžic, hladká mouka cca. 3 - 5pol. lžic, tučné mléko 3 dcl, parmezán

Postup:

Na extravirgin oleji orestujeme na drobnou nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Poté přidáme maso, které osolíme, opepříme, přidáme česnek a dál restujeme. Cca. po 10 min přidáme protlak, drcená rajčata, koření, bílé víno a podlijeme vodou cca. 2 dcl. a dusíme do měkka, min 1 hod. V případě, že je třeba, můžeme ještě znovu podlít vodou. Výsledkem by měla být spíše hustší masová směs, která má výraznou chuť masa, rajčat, zeleniny a bylinek.

Mezi tím si uvaříme flíčky Panzani v osolené vodě na způsob al dente, scedíme, prolijeme chladnou vodou a necháme v cedníku okapat.

Bešamel: V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme hladkou mouku, zamícháme v hustou hmotu, sundáme z plotny a vmícháme mléko. Poté opět zahříváme do zhoustnutí. Pokud je hmota moc hustá, podlijeme mlékem, aby byla konzistence krémová. Na konec přidáme parmezán, ochutíme solí a pepřem.

Na závěr vrstvíme do pekáče tak, že přidáme na dno cca. 1 - 2 cm bešamel, směs masa smícháme s uvařenými flíčky a nasypeme na bešamel, překryjeme další vrstvou bešamelu, opět posypeme parmezánem a zapečeme v rozehřáté troubě na 180 stupnů cca. 30 – 45 min.

Flíčky v jemné sýrové omáčce s pancettou, parmezánem a růžičkami brokolice 

Pro 4 – 6 osob:

  • Pancetta nebo parmská šunka 100 g
  • Flíčky Panzani 1x balení
  • Gorgonzola nebo niva 100 g
  • Smetana 180ml
  • Tymián čerstvý – 4 větvičky (může být i sušený - 1/3 kávové lžičky)
  • Olivový olej 2 pol. lžíce
  • Sýr Ementálského typu 100 g
  • Parmezán 50 – 100 g dle chuti
  • Brokolice 1ks
  • Mléko tučné
  • Sůl, pepř

Suroviny parmezánový bešamel:

Máslo 50 g, obyčejný olej 6pol. lžic, hladká mouka cca. 3 – 5 pol. lžic, tučné mléko 3dcl, parmezán

Postup:

Na olivovém oleji orestujeme do křupava na jemné kostičky nakrájenou pancettu. Přidáme sýr promícháme a zalijeme smetanou. Rozvaříme sýr, dochutíme solí pepřem a tymiánem a vaříme do jemného zhoustnutí.

Bešamel: V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme hladkou mouku, zamícháme v hustou hmotu, sundáme z plotny a vmícháme mléko. Poté opět zahříváme do zhoustnutí. Pokud je hmota moc hustá, podlijeme mlékem, aby byla konzistence krémová. Na konec přidáme parmezán, ochutíme solí a pepřem. Jakmile je bešamel hotov, smícháme ho se sýrovou omáčkou, popř. naředíme mlékem tak, aby byla omáčka krémová.

Brokolice: Očistíme a rozdělíme na malé růžičky, které v rychlosti povaříme cca. 30 s ve vroucí vodě.

Poté propláchneme studenou vodou.

V hrnci s osolenou vodou uvaříme flíčky na způsob al dente, scedíme, a promícháme s omáčkou. Přidáme do pekáčku, posypeme nebo vmícháme růžičky brokolice, zasypeme nastrouhaným ementálem a parmezánem a v rychlosti zapečeme v troubě pod horním grilem do zlatova.

TIP: Pokud spěcháte a nechce se Vám dělat bešamel, použijte více smetany a lžíci suché světlé jíšky.

 

Další recepty pro inspiraci naleznete na panzani.cz

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz