Babinet.cz  /  Magazín  /  Komerční obsah  /  Tereza Pachtová: chuťová alchymistka pro cukrárnu Future Sailors

Tereza Pachtová: chuťová alchymistka pro cukrárnu Future Sailors

28.3.2024 - redakce Babinet.cz

Majitelka a hlavní cukrářka Future Sailors cukrárny Tereza Pachtová ve své dílně kombinuje moderní cukrářské trendy s tradičními francouzskými recepturami. Zakládá si na kvalitních přírodních surovinách, detailní estetice a rozmanitosti textur i chutí.

Terezina sladká kariéra začala jako hobby, kdy od útlého věku se sestrou prodávala na trzích domácí dorty a koláče. Jelikož ji pečení opravdu bavilo, rozhodla se, že se vydá na cestu cukrařiny. Při studiu však velmi záhy zjistila, že na tuzemských středních školách se využívají při vzdělávání nekvalitní suroviny a chemické náhražky. Po maturitě se tedy vydala vlastním směrem inspirovaným zahraničními trendy. Odjela do cukrářské velmoci, Francie, kde začala do hloubky objevovat kořeny tradičního francouzského cukrářského řemesla. Zde absolvovala mnoho oborových kurzů.

foto / se svolením Terezy Pachtové

Ráda vzpomíná například na slavnou cukrářskou Ecole Lenôtre, či školení u ikonického cukráře Philippeho Conticiniho. Mezi velká francouzská jména, se kterými se Tereza setkala patří také Christophe Michalak nebo Yann Couvreur. Nedávno se také učila od nejlepší cukrářky světa Niny Métayer. Z Francie její cesta pokračovala do londýnské cukrárny Peggy Porschen Cakes, kde získala jiný úhel pohledu a další cukrářkou praxi. Po návratu do Česka se rozhodla otevřít si vlastní podnik, první francouzskou butikovou cukrárnu v Brně.

V současné chvíli se Tereza věnuje lehkým francouzským dezertům, na které vytváří různé kreativní variace již přes 10 let. Její vášní jsou řemeslné inovace, proto se snaží ve své cukrářské tvorbě objevovat nové postupy a hledat nevšední chuťové kombinace. Všechny dezerty pro cukrárnu Future Sailors si Tereza peče sama, čímž zajišťuje kvalitu každého vytvořeného kusu. Do budoucna by ráda zkoumala v českém kontextu nový francouzský trend, který se věnuje působení mléka na finální chuť dezertu.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz