Babinet.cz  /  Magazín  /  Aktivní život  /  Novoroční předsevzetí pro pejskaře: Zlepšete život vašeho chlupatého kamaráda v roce 2024

Novoroční předsevzetí pro pejskaře: Zlepšete život vašeho chlupatého kamaráda v roce 2024

15.1.2024 - redakce Babinet.cz

Je tu nový rok a s ním nové možnosti a příležitosti. Je to čas, kdy si lidé dávají novoroční předsevzetí, jak zlepšit svůj život. Pokud máte doma chlupatého člena, nezapomínejte na něj. Stanovte si novoroční cíle, které mohou vašeho psího parťáka určitě potěšit. A zpříjemní chvíle nejen hafanovi, ale určitě i vám. Zde je pár nápadů, jak můžete udělat rok 2024 nezapomenutelným pro vás i pro vašeho psího přítele.

foto / Unsplash

Pravidelné procházky a fyzická aktivita

Zdraví vašeho psa závisí na dostatečné fyzické aktivitě. Stanovte si cíl pravidelných procházek nebo běhání, které nejen udrží vašeho psa ve formě, ale také vám pomůže udržet se fit.

Výživová zlepšení

Zaměřte se na kvalitní stravování pro vašeho psa. Zkuste přidat čerstvé ovoce a zeleninu do jeho stravy. Ale pozor na množství, stačí opravdu trošku. Větší množství může změnit tuhost stolice. Prospěšná je především zelená listová zelenina. Nebojte se investovat do kvalitní stravy, váš chlupáč to určitě ocení.

Zkuste detox

I pejskům může prospět novoroční očista těla. “Můžete si jednak koupit detoxikační prášek či gel, který koupíte v obchodě s potřebami pro domácí zvířata nebo zvolit vlastní cestu, kdy si detoxikační látky seženete sami,” vysvětluje produktová specialistka z e-shopu SpokojenýPes.cz Zuzana Sequensová. Dobrým pomocníkem mohou být i přírodní produkty. Zejména kysané zelí je fantastický lék. Detoxikaci můžete začít společně. Protože jak všichni dobře víme, ve dvou se to vždycky lépe táhne.

Výcvik a mentální stimulace

Nový rok může být skvělým časem na výcvik a posílení spojení mezi vámi a vaším psem. Věnujte svůj čas učení nových triků spolu s chlupáčem. Pořiďte novou hračku, která pomůže k mentální stimulaci vašich mazlíků.

Regulární návštěvy veterináře

Zdraví vašeho psa by mělo být na prvním místě. Stanovte si cíl pravidelných návštěv veterináře pro preventivní péči a kontrolu zdraví.

Sociální interakce s ostatními psy

Psy jsou společenská zvířata a potřebují interakci s ostatními psy. Zapojte se do skupin procházek nebo zkuste zorganizovat setkání s jinými pejskaři, aby váš pes mohl rozvíjet své sociální dovednosti.

Kvalitní čas s vaším psem

Ve světě plném závazků si udělejte čas pro hezké chvíle se svým psem. Hrát si, mazlit se a budovat silné pouto je pro váš vztah nepostradatelné a velice přínosné. 

Podpořte dobrou věc

Zapojte se do dobročinnosti a pomozte těm, kteří nemají štěstí. Podpořte místní útulky a charitativní organizace, které se starají o opuštěné a potřebné psy.

Nový rok je skvělou příležitostí k posílení vztahu s vaším chlupáčem a zlepšení jeho celkového života. Stanovením těchto novoročních předsevzetí můžete vytvořit spokojeného a šťastného chlupatého parťáka, který bude s vámi sdílet radostné okamžiky po celý rok 2024.

zdroj: Zuzana Sequensová, spokojenypes.cz

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz