Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Ostré špičky, černá smyslnost a nestárnoucí klíny: Poznejte trendy obuv pro podzim 2023

Ostré špičky, černá smyslnost a nestárnoucí klíny: Poznejte trendy obuv pro podzim 2023

30.8.2023 - redakce Babinet.cz

Vkročte do podzimní sezóny v nových botách. Kromě nestárnoucí klasiky v podobě bílých tenisek s rovnou podrážkou a nízkých kozaček se budou nosit i novinky v podobě ostrých špiček atd. Jaké boty budou během podzimu 2023 nejvíce trendy? 

ilustrační foto / Freepik

Ostré špičky

Zatímco v minulých letech byly dominantou baleríny s kulatou špičkou, letos podzimnímu módnímu diktátu vévodí modely, jež sice ctí detaily baletní obuvi, jako je například zcela minimalistický vzhled, tvar obvykle oblé špičky však diametrálně změnil své parametry a vyznačuje se nápadným hrotem. 

Ano, ploché podrážky a ostré špičky budou skutečně největším trendem pro sezonu autumn/winter 2023. Nosit se budou nejen jednoduché modely, ale i ostré špičky v nejrůznějších barevných variantách, akcenty s origami detaily, přezky zdobené blyštivými kamínky či jasně bílé páry. Po kterých sáhnete vy? 

Černá smyslnost

Ať už je práce v officu vaší každodenní náplní, či nikoliv, jestli by vám něco letošní podzim nemělo chybět v botníku, pak jsou to jednoznačně klasické kancelářské lodičky v černé barvě. Kromě lodiček s ostře řezaným podpatkem a špičkou oděných do vysokého lesku či klasické i broušené kůže nesmíme opomenout ani na podzimní model střevíčků s pásky přes nárt. Černé lodičky se během podzimu 2023 nebudou nosit pouze k pouzdrovým šatům a kalhotovému kostýmku, ale slušet jim to bude i s džíny a trenčkotem. Jestliže hledáte inspiraci, jaký pár si pořídit, prohlédněte si aktuální kolekci značek Prada, Saint Laurent, Moschino, Versace nebo Schiaparelli, kde jich najdete nespočet. 

Nestárnoucí klíny

Kromě jehlového podpatku nebude nouze ani o tradiční klíny. Pevný klínový podpatek, jenž je robustním opakem hřebíkových podpatků, které se rádi zasekávají nejen do podlahových prken, se objevil na přehlídkových molech pro jaro/léto 2023 a kolekce podzim/zima 2023 jen dokazují, že tu zůstanou i nadále. Jestliže tedy nejsou vysoké lodičky nic pro vás, ale zároveň byste ráda podtrhla svou ženskost, tento trend vám to dovolí i bez obav z nepohodlí. 

Zvolíte-li lodičky ve stylu Mary-Jane, nebojte se jim dodat trochu extravagance a obout do nich ozdobné ponožky. 


napsala Dana Klementová

Zdroj: https://www.vogue.co.uk/article/shoe-trends-autumn-winter-2023 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz