Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Zvolna pečený vepřový bůček. Luxusní pochoutka bořící dietní stravování

Zvolna pečený vepřový bůček. Luxusní pochoutka bořící dietní stravování

11.11.2022 - AndreaP.

Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A není důvod odolávat, jednou za čas si voňavou vepřovou pečínku bez obav dopřejte. Pomalu pečené maso můžete servírovat s chlebem  a hořčicí nebo třeba klasicky s kysaným zelím a domácím knedlíkem, o kterém jsme si povídali v minulém článku.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 kg vepřového bůčku s kostí a kůží
  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • 1 celá palice česneku
  • 60 ml olivového oleje
  • hrst čerstvé šalvěje
  • sůl

 

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením.

Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů.

Pozvolna pečte zhruba dvě a půl hodiny.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip