Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Klasické vepřové řízky vás již nebaví? Zkuste je na Moravance

Klasické vepřové řízky vás již nebaví? Zkuste je na Moravance

20.7.2024 - AndreaP.

Máte rádi vepřové maso a potřebujete tip, jak netradičně ho upravit, a přitom v kuchyni nestrávit celé dopoledne? Právě pro vás přinášíme tento recept, který v sobě ukrývá kouzlo klasických řízků doplněných o pikantní chuť Moravanky, což je naložená zelenina. Výsledkem jsou pikantní šťavnaté "řízečky", které vás dostanou.

(fotografie: https://depositphotos.com/)

Potřebujeme:

  • 5 plátků vepřové kýty
  • 1,5 skleničky Moravanky
  • strouhanka
  • vejce
  • sůl
  • olej
 
Maso naklepeme a osolíme. Obalíme je ve strouhance a ve vajíčku, a to přesně v tomto pořadí. Obalené plátky ihned opékáme na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.
 
Osmažené je naskládáme na pekáč, zalijeme Moravankou i s nálevem a vložíme do předehřáté trouby. V ní pak pečeme zhruba půl hodiny.
 
Podáváme s brambory.
 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz