Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Domácí houskový kynutý knedlík, který se vždy povede

Domácí houskový kynutý knedlík, který se vždy povede

11.11.2022 - AndreaP.

Také máte obavy z přípravy domácích houskových knedlíků? Teď už nemusíte! Je to totiž snažší, než se na první pohled může zdát. Přinášíme vám recept na lahodné a snadné knedlíky, jejichž přípravu zvládne i nezkušená kuchařka. A věřte nám, že když jednou ochutnáte domácí knedlík, už nikdy kupovaný nebudete chtít.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 3 hrnky hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1 lžíce droždí
  • 1-2 hrnky vlažné vody
  • 2 housky
  • 1 lžíce tuku

 

Housky nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku.

Do mísy vložíme mouku, vejce, sůl a droždí, které jsme rozpustili v hrnku vlažné vody. Přidáme ještě tolik vlažné vody, aby se nám těsto nechytalo na mísu, a dobře prohněteme. Nakonec přimícháme vychladlou osmaženou housku, posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, které vyválíme v hrubé mouce. Můžeme však knedlíky vytvarovat i rukama namočenýma ve studené vodě. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po 10 minutách je obrátíme.

Hotové knedlíky krájíme nití.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip