Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Kuřecí řízky se nikdy neomrzí! Připravte si je v zelném těstíčku

Kuřecí řízky se nikdy neomrzí! Připravte si je v zelném těstíčku

5.3.2021 - AndreaP.

Znáte kuřecí řízek zvaný Ondráš? Tak přesně ten bude inspirací v dnešním receptu, ale s jednou významnou změnou. A sice řízek nebudeme smažit v bramborákovém těstě, ale v zelném. Rychlý recept, který si můžeme připravit téměř kdykoliv a jehož chuť zcela jistě překvapí!

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 8 plátků kuřecího
  • 15 dkg kysaného zelí
  • 15 dkg polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • trochu hladké mouky na obalení
  • 1 dl světlého piva
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej na smažení

 

Plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce a namáčíme do těstíčka, které jsme si připravili z drobně nasekaného zelí, piva, vajec, polohrubé mouky a špetky soli.

Maso takto obalené v těstíčku smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz