Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vydatný oběd bez větší námahy? Bramborová musaka s mletým masem

Vydatný oběd bez větší námahy? Bramborová musaka s mletým masem

29.4.2024 - AndreaP.

Bramborová musaka je chutný pokrm, který má své kořeny na Balkáně a Blízkém východě. U nás se však také rychle zabydlel a patří mezi oblíbené pokrmy. Původní recept obsahuje lilky a další zeleninu, ale u nás jsou lilky nahrazeny bramborami. Ty jsou proložené mletým masem a zapečené. Tento recept je opravdu jednoduchý a výborný. Připravte si ho také!

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 větší pórek
  • 1 cibule
  • 0,5 kg brambor
  • 0,5 kg mletého masa
  • 3-4 stroužky česneku
  • tuk na pečení
  • sladká a pálivá paprika
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať

Těstíčko:

  • 1 kysaná smetana
  • 2 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl

 

Omyté a oloupané brambory nakrájíme na tenčí kolečka.

Cibuli rovněž oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, mleté maso a vše společně podusíme. Do vychladlé směsi přidáme česnek rozetřený se solí, zelenou petrželku, nakrájený pórek a trochu pepře.

Do zapékací mísy dáme nejprve vrstvu syrových nakrájených brambor, a poté vrstvu masové směsi. Vrstvy opakujeme. Dáme péci do rozehřáté trouby při teplotě cca 180-200 stupňů.

Když jsou brambory měkké, zalijeme musaku těstíčkem a dozlatova dopečeme.

Těstíčko připravíme tak, že vejce rozšleháme s troškou soli, přidáme kysanou smetanu a nakonec lehce zahustíme lžící mouky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz