Babinet.cz  /  Magazín  /  Dům a zahrada  /  Domácí jednoduchý krém na holení. Nedráždí a má skvělé výsledky

Domácí jednoduchý krém na holení. Nedráždí a má skvělé výsledky

31.1.2021 - redakce Babinet.cz

Milujete domácí kosmetiku a různé vychytávky, které přispívají půvabnému vzhledu? Pokud ano, určitě si zamilujete náš dnešní tip. Připravíme si společně domácí krém na holení. K výrobě vám postačí pouhé tři složky, které vám zajistí pokožku hladkou, hydratovanou a nádherně rozzářenou bez sebemenšího podráždění.

Bambucké máslo, které budeme používat, obsahuje kolagen, který pokožce prospívá a brzdí stárnutí. Kokosový olej dodává pokožce intenzivní vlhkost a obsahuje antioxidanty, což pokožka také jednoznačně uvítá. Konečnou složkou je dětský olej, který je velmi jemný, uklidňující a hodí se na suchou pokožku, která je s holením většinou spjatá.  Pusťte se do přípravy s námi a určitě nebudete litovat.

K výrobě domácího krému na holení budete potřebovat:

  • 2/3 hrnku bambuckého másla
  • 2/3 hrnku kokosového oleje
  • ¼ hrnku klasického dětského oleje
  • Mísu
  • Mixér
  • Uzavíratelnou skleničku, ve které budete krém uchovávat
  • Kdo chce, může si do krému přidat také glycerin, kastilské mýdlo, jedlou sodu, med, vitamín E a také pár kapek svého oblíbeného esenciálního oleje, který je vhodný pro kontakt s pokožkou. Tyto příměsi však v krému být nemusí

Jak budete při výrobě domácího krému na holení postupovat:

  • Je dobré pracovat s lehce povolenými surovinami. Ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce si proto malinko rozehřejte bambucké máslo. Opravdu jen málo, zhruba půl minuty, víc asi není potřeba. Potřebujete, aby jen změklo, ne aby bylo tekuté
  • Nechte si povolit i kokosový olej
  • A nyní je vše naprosto jednoduché
  • Všechny suroviny, čili bambucké máslo, kokosový olej a dětský olej si dejte do připravené mísy
  • Mixérem si začněte směs vyšlehávat. Mixér hned nezapínejte naplno, začněte pěkně pomalu
  • Po zhruba minutě pomalejšího šlehání bude krém hezky načechraný. Tehdy můžete výkon mixéru zvýšit a šlehání zrychlit
  • Nyní mixérem krém šlehejte tak dlouho, dokud nedostanete hutnou a jednotnou, ale hladkou konzistenci. Krém by se měl podobat například hustšímu jogurtu
  • Když jste se šleháním hotovi, přemístěte si krém do připravené skleničky, která se dá dobře uzavřít
  • Někdo nechává krém přes noc odpočinout, ale nedočkavci jej mohou použít hned

Tipy závěrem

  • Vše potřebné zakoupíte ve zdravé výživě, nebo na internetu. Dnes už jde v případě těchto potřebných věcí o běžně dostupné produkty. Vůbec se tak nemusíte bát toho, že byste museli něco pracně shánět
  • Krém vám při skladování v suchu a mírném chladu vydrží i dva, až tři měsíce
  • Někdo krém skladuje i při pokojové teplotě a vše je v pořádku. Ani tehdy se kvalita krému nijak nehorší

 

napsala Bára Klímová

foto: upandalive.com

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další z magazínu

Náš tip