Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pikantní chuť v rychlém čase? Ďábelské karbanátky k obědu i ke svačině!

Pikantní chuť v rychlém čase? Ďábelské karbanátky k obědu i ke svačině!

6.9.2020 - AndreaP.

Klasické karbanátky jsou pro mnohé takovou sázkou na jistotu v kuchyni. Je to nenáročná rychlovka, která je vhodná nejen k obědu či večeři, ale za studena se hodí také jako svačinka (ať už doma, či do školy, do práce či na výlety), rovněž při přípravě pohoštění jsou karbanátky častou volbou. My si dnes ukážeme tento známý a oblíbený chod v trošku silnější verzi - pikantní. Pokud máte rádi ostré, pálivé jídlo, je to pro vás to pravé.

Potřebujeme:

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 rohlíky
  • 6 lžic mléka
  • 2 střední cibule
  • 2 feferonky
  • 2 celá vejce
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého křenu
  • 1 lžička koření na mleté maso
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl
  • strouhanka na obalení

 

Nejprve si připravíme rohlíky, které nakrájíme na kousky a zalijeme mlékem. Jakmile změknou, promícháme je vidličkou a přidáme k masu.

Cibuli oloupeme a nadrobno, feferonky očistíme a jemně nasekáme. Přidáme k masové směsi společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře propracujeme a v chladu necháme odpočinout. Mezitím si můžeme připravit například přílohu. A pokud nespěcháme, klidně si maso připravíme den předem, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější.


Poté z odleželé hmoty tvoříme rukama karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip