Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Tarhoňa - středoevropská varianta našich těstovin

Tarhoňa - středoevropská varianta našich těstovin

31.1.2020 - AndreaP.

Tarhoňa jsou drobné nočky z nudlového těsta. Z hrubé mouky a vajec se vypracuje těsto dost tuhé na to, aby šlo nastrouhat na kousky asi půlcentimetrové. Ty se pak suší na slunci nebo v mírně rozpálené troubě a uchovávají se do zásoby. Tarhoňa se vaří jako příloha, zejména k perkeltu, používá se jako zavářka do polévek nebo se může jíst samotná, opečená na sádle a posypaná paprikou.

Potřebujeme:

  • 2 vejce
  • polohrubá mouka
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce tuku
  • 1 větší cibule
  • sůl

Z vajec, vody a polohrubé mouky připravíme tvrdé nudlové těsto. Nastrouháme je na hrubém struhadle přímo na plech a v troubě usušíme do nažloutlého odstínu. Na tuku osmažíme nadrobno nasekanou cibulku, přisypeme strouhání a pravidelně podléváme vařící vodou. Vodu však nesmíme přidávat ve velkém množství. Dusíme do měkka jako rýži.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip