Babinet.cz  /  Magazín  /  Aktivní život  /  Gastronomická událost: Slavnosti českého chřestu v Hostíně v sobotu 10.5.2014

Gastronomická událost: Slavnosti českého chřestu v Hostíně v sobotu 10.5.2014

6.5.2014 - redakce Babinet.cz

Hostín u Vojkovic vás rád uvítá na již druhých Chřestových slavnostech v sobotu 10. května od 10 hodin. Přijďte se něco dozvědět o této výjimečné české plodině a samozřejmě ji také ochutnejte připravenou a servírovanou předními šéfkuchaři. I vaši nejmenší se mohou těšit na doprovodný program.

Čeká na vás ukázka pěstování, sklizně, třídění a přípravy chřestu s výkladem od odborníků, prodej čerstvě sklizeného chřestu za zvýhodněné ceny, chřestové gastronomické speciality připravované špičkovými kuchaři přímo na místě, soutěž v pojídání chřestu - Chřestožrout 2014.

Hrát bude živá hudba k poslechu i tanci, pro děti je připraven bohatý program jako skákací hrad, malování na obličej, spousta her o drobné ceny. Vstup zcela zdarma, těšíme se na vás. ČESKÝ CHŘEST byl a je ve světě vždy pojmem a známkou té nejvyšší kvality.

O mezinárodním věhlasu našeho „bílého zlata“ přitom v jeho domovině – ČR – málokdo ví. Chřest vyžaduje pro ideální kvalitu velmi lehké písčité půdy. Těch na světě není příliš mnoho a jedny z nich se nachází na Mělnicku. Značka ČESKÝ CHŘEST vznikla, aby mu navrátila zasloužený lesk i u nás.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz