Babinet.cz  /  Magazín  /  Kultura  /  Pestrý program Galerie GUD na víkend 1. a 2.2. 2014

Pestrý program Galerie GUD na víkend 1. a 2.2. 2014

30.1.2014 - redakce Babinet.cz

 

Přemýšlíte, kam s dětmi vyrazit na zajímavou akci? Na první únorový víkend jsme v Galerii umění pro děti připravili GUD DEN na téma Poznej s námi Staroměstský orloj (sobota od 10:00 hodin). Dále workshopy Malování s Ivonou Danziger na témaRecyklujeme staré plechovky (sobota od 14:00 hodin) a nedělní workshop s Janou Skarlantovou na téma Masky z alobalu (od 14:00 hodin). Zároveň máte jednu z posledních příležitostí navštívit výstavu, která v Galerii probíhá ve spolupráci se ZOO Praha. Přijdťe k nám do světa tygrů, goril a žiraf, kde mohou malí umělci vyrábět dárky a ozdoby pro zvířata z pražské zoo.


Program na víkend 1. - 2. 2. 2014

Sobota
10:00 GUD DEN Poznej s námi Staroměstský orloj
14:00 Workshop Recyklujeme staré plechovky

Neděle
14:00 Workshop Masky z alobalu

GUD DEN Poznej s námi Staroměstský orloj

Co skrývá orloj? Budeme si zajímavou formou povídat o historii orloje, navštívíme a prozkoumáme ho, a také si  jej originálně vyrobíme. Vše je formou hry a soutěží, ze které si děti odnesou nejen zajímavé informace, ale především zážitek. Celodenní program je určen dětem ve věku 5-12 let. Cena 750,-Kč (zahrnuje i pití a jídlo). Kapacita 15 dětí (nutná rezervace na rezervace@galeriegud.cz). Poslední volná místa!

Workshop Malování s Ivonou Danziger na téma Recyklujeme staré plechovky

Nevíte, jak využít starou plechovku? Stačí ji nazdobit, pomalovat, polepit a máte originální umělecké dílko, které poslouží jako dekorace v dětském pokoji, na pracovním stole apod. Co potřebujete? Několik starých plechovek a chuť do tvořivé práce. Program je určen pro děti od tří let. 

Nedělní workshop s Janou Skarlantovou na téma Masky z alobalu 

Chystáte se na karneval? Vždyť je masopust a to je doba už tradičně vyhrazená pro různé maškarády, šibřinky, karnevaly a maškarní. Vždyť koho by nelákalo být alespoň jeden den v roce někým jiným.

Pokud ještě nemáte masku, přijďte si ji vyrobit! Bude zcela originální a určitě se zalíbí i vašim kamarádům. V takové masce se dá hrát i divadlo, nebo může sloužit také jako efektní dekorace. Její výroba z alobalu je opravdu jednoduchá a zvládne ji každý. Jak? To si vyzkoušíte sami  pod vedením lektorky. Pomůcky i materiál dostanete, stačí si přinést chuť do tvůrčí činnosti.

Zvířata ze ZOO Praha v Galerii umění pro děti

(denně kromě pondělí, do 16.2.)

Pozoruhodná výstava, během které se děti netradičním způsobem seznámí se zvířaty ze ZOO a samy jim mohou vytvořit dárek přesně podle jejich gusta – gorilu jistě potěší ozdoby z banánů a ovoce, aj. Expozice je tématicky rozdělena do jednotlivých životních prostředí, doplňují ji i zvuky zvířat a vůně. Děti jistě ocení i tajemnou noční místnost.

Více informací na www.galeriegud.cz

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz