Babinet.cz  /  Magazín  /  Kultura  /  CIMRFEST 2013

CIMRFEST 2013

20.2.2013 - redakce Babinet.cz

I letos se můžete těšit na již kultovní festival Cimrfest, který se koná na památku skvělého bubeníka Zdeňka Cimmermana. Od jeho smrti v roce 2005 se koná vždy ve stejný den – 28. února – na stejném místě – klub Vagon na Národní třídě.

Všichni příznivci bigbítu se mohou těšit na kapelu Folimanka blues, ve které Zdeněk Cimmerman bubnoval. Kapelu založil v roce 1993 Ladislav Jakl, který je známý také ze svého veřejného působení. „Folimanka Blues, to je odvázaný bigbít i pořádné drama s kusem historie. Je to kapela velkých vášní i velké srandy, kapela, která voní slzami a smrdí potem,“ uvádí Ladislav Jakl, frontman kapely.

Kapelu ale neopustil pouze Zdeněk Cimmerman. V roce 2006 odešel hrát věčné nebeské jam-session Ríša Kříž, v roce 2011 se za ním vydal pianista Robby Černý a jako poslední zemřel teprve loni v prosinci Honza Chalupský. „Jako kapelu nás potkalo velké neštěstí, ale protože bigbít musí žít, pokračujeme dál a letos chceme ukázat nový směr naší kapely, protože Ríša Kříž, Zdeněk Cimmerman, Robby Černý a Honza Chalupský určitě shora kontrolujou, jestli se ti dole neflákaj,“ dodává Ladislav Jakl.

Těšit se můžete i na další kapely. Společně s kapelou Folimanka blues vystoupí Milostná předehra a Mick Wath ling Experience.

Více informací o kapele Folimanka blues naleznete na www.folimankablues.cz/.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz