Babinet.cz  /  Recepty  /  Normandská omeleta

Normandská omeleta

28.1.2006 - Redakce Babinet
  • 400 g jalbek
  • 4 lžíce calvadosu
  • 50 g šunky
  • 60 g másla
  • 8 vajec
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 2 lžíce kysané smetany
  • 2-3 lžíce calvadosu
  • sůl
  • pepř
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec, nakrájíme na plátky a polijeme calvadosem (4 lžíce). Šunku nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme polovinu másla, kostičky šunky na něm opečeme, vyjmeme a udržujeme v teple. Vejce ušleháme se solí, pepřem a smetanou. K horkém omastku přidáme zbylé máslo a zalijeme vejci. Na ně rozložíme plátky jablek a kostičky šunky. Hmotu promíchání vidličkou, až začne tuhnout (omeleta musí být na povrchu ještě trochu tekutá). Na omeletu rozdělíme kyselou smetanu. Poté ji přeložíme napůl a necháme sklouznout na předehřátou mísu, podle chuti přelijeme 2-3 lžícemi calvadosu a zapálíme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz