Babinet.cz  /  Recepty  /  Krůta Tahini

Krůta Tahini

25.3.2006 - Redakce Babinet

800 g krůtího stehenního řízku, 5 lžiček omáčky Tahini se solí, 8 lžic thajské zázvorové sójové omáčky, balení smetany ke šlehání, čerstvě mletý pepř, sůlŘízky naporcujte na menší kusy a trochu naklepejte. Omáčku Tahini řádně promíchejte se sójovou omáčkou. Každý řízek z jedné strany osolte, potřete směsí Tahini a sójové omáčky a okořeňte pepřem. Z druhé strany řízek rovněž osolte a potřete omáčkou. Takto upravené řízečky nechejte 15 minut odležet. Smažte na oleji pod pokličkou doměkka z obou stran. Do výpeku vlijte smetanu, nechejte ji zahřát, chvíli probublat a sejměte z ohně. Řízky podávejte polité smetanovou omáčkou a doplněné rýží, kterou ochutíte například řeřichou. Náš tip: omáčka Tahini je vyrobena z drcených sezamových semínek smíchaných například s mořskou solí a koupíte ji obvykle v prodejnách zdravé výživy. Thajskou zázvorovou sójovou omáčku koupíte také ve zdravé výživě. Neobsahuje žádné konzervanty, a tak je její trvanlivost kratší. O to lepší chuť však můžete očekávat.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz