Babinet.cz  /  Recepty  /  Zelné závitky v rajské omáčce

Zelné závitky v rajské omáčce

9.2.2006 - Redakce Babinet
  • 8 velkých zelných listů
  • 300 g mletého masa
  • 120 g uvařené rýže
  • 50 g cibule na kostičky
  • 1 vejce
  • 1/8 l mléka
  • 4 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce másla
  • 1 konzerva rajčat
  • 100 g šunky
  • sůl
  • pepř
Žebra zelných listů seřízněte na plocho, listy vložte do vařící vody, vařte 5 minut za perlivého varu, propláchněte studenou vodou a osušte v čisté utěrce. Mleté maso smíchejte s rýží, cibulí, vejcem, mlékem a petrželkou. Osolte a opepřete. Listy naplňte, kraje zahněte a pevně srolujte. Můžete též sepnout párátkem. Máslo rozpusťte, závitky opečte dozlatova. Rajčata z konzervy rozkrájejte a společně se šťávou přidejte k závitkům. Závitky duste přikryté při nízké teplotě, dochuťte. Šunku nakrájejte na nudličky, opečte do křupava a posypte závitky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz