Babinet.cz  /  Recepty  /  Pečené filety z kapra na citrónovém másle s citrónem

Pečené filety z kapra na citrónovém másle s citrónem

18.10.2010 - Redakce Babinet
  • 1 ks kaprů asi 2kg
  • tymián, sůl a pepř
  • citróny 2ks
  • máslo 0,2kg
  • kopr a tymián po snítkách
  • postup Kapra vykucháme a odšupujeme. Připravíme filety a nasolíme a opepříme. Z 1 citrónu nastrouháme kůrku a smícháme s máslem a šťávou z citrónu. Máslo dáme do na kapra s bylinkami a dáme do pekáče péct do trouby asi na 20 min při 200C. Omáčka Šalotka 1ks, máslo 1pl, rybí vývar 0,1l, víno bílé 0,1l, citrónová šťáva a kůra z 1ks, 4 pl másla. Postup Šalotku zesklovatíme na másle, zalijeme vínem svaříme přidáme vývar, převaříme, dochutíme citrónem solí a pepřem a zahustíme máslem. Ideální příloha brambory www.rybadomaci.cz

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz