Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Rajská jak má být

Rajská jak má být

29.11.2005 - Redakce Babinet
  • 40 g másla
  • 1 cibulka
  • 4 zrnka pepře
  • 3 zrnka nového koření
  • 2 hřebíčky
  • 3 menší bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • 10 g cukru
  • 40 g hladké mouky
  • 10 rajčat
  • 3/4 - 1 l vývaru

Cibulku na kostičky nakrájenou zpěníme na rozpuštěném tuku. Přidáme všechno koření (důležitá část!) a cukr. Jakmile cibulka zrůžoví, nasypeme na ni mouku, necháme ji zežloutnot, přidáme nakrájená rajčata, promícháme a chvilku dusíme. Pak zalijeme vývarem a dobře povaříme. Pokud bude málo hustá, přidáme ještě trochu vývaru s rozmíchanou moukou. Hotovou omáčku podle chuti okyselíme citronovou šťávou nebo octem, osolíme, osladíme, povaříme a pokud chcete i scedíme. Vyzkoušejte naši další recepturu na Rajskou omáčku. Víte, že na omáčky se hodí spíše rajčata soudkovitá, podlouhlá?

Přečtěte si článek Rajské mámení.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz