Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Lasagne s jablky

Lasagne s jablky

28.1.2006 - Redakce Babinet
  • 12 předvařených plátků lasagní
  • 100 g prorostlého špeku
  • 1 cibule
  • 2 celé úzké celery
  • 2 lžíce stolního oleje
  • 50 g směsi sušených bylin (majoránka, rozmarýn, šalvěj,..)
  • 1/8 l jalečného vína nebo šťávy
  • 1/8 l vývaru
  • 500 g loupaných rajčat
  • 3 velká kyselejší jablka
  • sůl
  • pepř
  • trochu mléka
  • 3/4 l bešamelové omáčky
  • 150 g mozarelly
  • 150 g strouhaného ementálu
  • máslo

Na náplň nakrájíme špek, cibuli a celer. Zahřejeme olej, špek opečeme dokřupava, zmírníme plamen, přidáme cibuli a celer a zpěníme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, dokud se nerozpadne. Nakonec vlijeme mléko. Na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Jablka oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Formu vylijeme trochou omáčky a vyložíme čtyřmi plátky lasagní. Ty poklademe polovinou plátků jablek, na ně dáme polovinu masové směsi a přelijeme omáčkou. Znovu klademe plátky lasagní, jablek, náplň a přelijeme omáčkou. Znovu klademe plátky lasagní, jablka, náplň a přelijeme omáčkou. Nahoru dáme zbývající plátky lasagní. Sýr mozarella nakrájíme na plátky a umístíme spolu se strouhaným ementálem a vločkami másla na plátky lasagní. V troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz