Recepty | Bezmasá jídla
-
Chutné recepty s Olmínem
Máte rádi sýr Olmín? Přinášíme vám několik zajímavých receptů. Tradiční nakládaný sýr Olmín s cibulí a feferonkou Ingredience: ...
-
Tvarůžkové placičky
První písemná zmínka o tvarůžcích pochází již z 15. století, kdy byly tvarůžky součástí jídelníčku lidí na venkově. Označení olomoucké...
-
Kde všude využít eidam? Inspirujte se lahodnými recepty
Jaký recept se vám vybaví, když se řekne „eidam“? Určitě starý dobrý „smažák“. Byla by ale velká škoda nevyužít tento chutný sýr i v dalších...
-
Medové nudle
Tento recept je na první pohled tak trošku šílený, což ve skutečnosti znamená, že je velmi zajímavý. Takovou tu běžnou klasiku jíme pořád...
-
Salát s jablky a zelím
Kysané zelí patří už po staletí k tradiční české kuchyni. Pro naše předky bylo kromě oblíbené pochoutky také důležitým zdrojem vitamínu C v...
-
Špenátové špagety
Těstoviny se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných...
-
Bramborový salát s jogurtem
Verze lehkého bramborového salátu z vařených brambor, vajec, hrášku, kukuřice a papriky, dochucený bílým jogurtem, octem, solí a pepřem. ...
-
Dýňové špagety
Milujete těstoviny? A už jste je někdy vyzkoušeli s dýní? Že ne? Tak pojďte na to ! Potřebujeme : 2 lžíce rostlinného oleje 1 ks...
-
Dýňový gratin
Jedná se o ideální přílohu k vepřovému nebo hovězímu masu. A zde je recept ... Potřebujeme : 2 střední dýně Hokkaido (nebo...
-
Pečená dýně
Dýně Hokaido se poslední dobou těší velké oblibě, a to většinou ve formě polévky. Způsobů, jakými se dá připravit, je ale mnohem více. U nás...
-
Kloboučky masáků plněné mletým masem a bramborová kaše
Houbařská sezóna je tu, a tak vám přinášíme recepty provoněné lesem přímo od kuchařky Vendy. Vendy má nejraději českou tradiční kuchyni, a...
-
Dršťková polévka z masáků
Letos roste masáků (Růžovka) hodně a tahle jedna z nejchutnějších hub by na českém jídelníčku rozhodně chybět neměla. Kdo se přeci jenom bojí...
-
Penne s kuřecím masem a hříbkovou omáčkou
Těstoviny jsou dnes velice oblíbené. Je to rychlá příloha a musím říci, že i když k houbové omáčce knedlík je knedlík, tak s touhle hříbkovou...
-
Tvarohem plněná zapečená rajčata
Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Vhodná jsou i na různé redukční a očistné diety, neboť ...
-
Letní quiche s rajčaty a cuketou
Přináším vám recept na lehký letní či podzimní quiche od Elly – Bohyně kuchyně. Těsto 150 g hladké mouky 120 g Hery máslová příchuť ...
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Soutěžte o balíček produktů od Panzani, včetně poslední novinky!
- Soutěžte o balíček zkrášlující a pečující kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte a získejte doplňky stravy Naturevia pro zdravá játra
- Vyhrajte speciální White Concept Anti-pigment sérum od české kosmetiky For Life & Madaga
- Soutěžte o vstupenky na představení Malý princ v novém scénickém zpracování
- Obec Pohled: Neklidná duše mrtvého správce i tragický osud údajné čarodějnice
- Děsivé legendy a pověsti o čarodějnicích, tentokrát ze španělské Galicie
- Moravský Beroun, místo čarodějnických procesů, řádění upírů i zjevování nebezpečných duchů
- Svitavsko plné tajuplných jevů: Nešťastná Bílá paní, ukrytý poklad i ďábelsky potrestaný majitel panství
- Tajemný hrad Svojanov: Prokletí žen jménem Kateřina a další paranormální jevy
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz