• Špenátové palačinky

    Jak udělat z klasické palačinky vcelku zdravé jídlo, které je nabité vitamíny a minerály? Jednoduše. Zkuste vyměnit marmeládu za špenát. My to...

  • Dýně s brambory

    Sezóna dýni je opět tady. Připravte si letos, mimo tradiční dýňové polévky i další netradiční recepty. Možná vás využití dýně překvapí víc,...

  • Dýně Hokkaido s medem a ořechy

    Tykve všeobecně prospívají našemu zdraví. Mají nízkou energetickou hodnotu (!) a působí na vyplavování solí z těla. Jejich konzumace ovlivňuje...

  • Rougette a la bibimbap

    Léto a grilování už je bohužel dávno pryč, ale nemusíme vůbec smutnit. Na řadu totiž přichází sezóna rozpékacího sýru Rougette. Jedná se o...

  • Sýrové fondue

    Původ starobylého sýrového fondue není úplně vyjasněn - jak Švýcarsko, tak i Savojsko si dělají nároky na vynález pokrmu se staletou tradicí....

  • Houbové recepty - od sekané po paštiku...

    Milé dámy, konečně to vypadá, že nastala opravdu houbová sezóna a na mnoha místech republiky je jich k nalezení opravdu hodně. Proto vám...

  • Mléčná houbová polévka

    Netradiční houbová polévka, která je připravuje jen v některých krajích. Vyzkoušejte. Přejeme dobrou chuť. 250 g čerstvých hub 50 g...

  • Houbové nudle

    Vyzkoušejte tento netradiční recept z bedel. Dobrou chuť 500 g bedel 60 g másla 1 cibule 1 lžíce mouky 1 lžička sladké...

  • Bedlová miminka

    Sezóna hub je v plném proudu, a tak jsme pro vás připravili další recept na jejich úpravu.   Potřebujeme : kloboučky mladých...

  • Čočkový salát s paprikou a vlašskými ořechy

    Červená čočka je oblíbená luštěnina, která obsahuje i značné množství bílkovin, proto se dá využít i jako hlavní jídlo a obsahuje také mnoho...

  • Pečená rajčata s pažitkovou nádivkou

    Zahrádky jsou plné uzrálých rajčat. Už nevíte, co dobrého byste z nich přpravili? Zkuste tento recept. Přejeme dobrou chuť. 4 kusy, 30 minut...

  • Kouzlíme v kuchyni s rajčaty

    Vařit ze sezónních surovin je nejen moderní, ale i zdravé a cenově výhodné. Využijme proto nyní voňavá a čerstvá rajčata, kterými se to na...

  • Čočkový prejt

    Semena čočky se vaří poměrně krátce (předem ale vždy namočíme), zejména menší druhy, u nichž je odstraněna slupka. Připravuje se z nich levná...

  • Sýr Giuncata s pancettou a balsamikem

    Sýrových receptů není nikdy dost a zvláśť v létě, kdy si každý rád dopřeje lehčí jídlo. Mléčné výrobky jsou zdrojem nejen plnohodnotných a...

  • Těstoviny „alla checca“

    Vyzkoušejte další z nspirativních lehkých receptů pro horké letní období. Dobrou chuť. Potřebujeme: 400 g krátkých těstovin 200 g...

Náš tip