Kynuté švestkové knedlíky doma připravené už nemusí být jen doménou babiček. Jedná se o tak charakteristický český recept, že je téměř...
Zpět na článekNebojme se kynutých švestkových knedlíků
Další recepty
-
Štědrovečerní kapr jako od babičky. Vyzkoušejte úpravu na černo i na modro
Dalo by se říct, že kapr symbol dnešních Vánoc je vlastně nejmladší českou tradicí. Ryby v 16....
-
Rybí polévka je téměř nezbytností české štědrovečerní večeře! Jak si jí připravit?
Vánoční rybí polévka je jednou z těch tradičních lahůdek, které dokážou v okamžiku navodit tu...
-
Užitečné tipy, jak na nejlepší bramborový salát
Co domácnost, to recept na bramborový salát. Ponechme teď stranou otázku, jestli do něj dávat celer, nebo ne...
-
Symbolem Vánoc je vánočka. Jak si jí bez stresu upéct?
Symbolem českých Vánoc je bezesporu vánočka. Je nezbytnou součástí každého vánočního...
Oblíbené recepty
- Máte rádi kefír či podmáslí? Připravte si z nich skvělé nadýchané palačinky
- Čarujeme s mletým masem v kuchyni. Připravte si efektivní pštrosí vejce
- Domácí jablečný závin na neděli aneb vůně, která zaplní vaší kuchyň
- Kouzlo Orientu aneb jak si doma snadno připravit vegetariánský Falafel
- Gurmánské plněné kuře s bohatou nádivkou
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Myslím, že můj recept je trochu bohatší. Asi půl kila polohrubé mouky, lžičku soli a gramů bílého tvarohu (vaničkový anebo i ten ve staniolu, nadrobený) dáme do mísy. Doprostřed uděláme důlek, tam nalijeme vlažnou vodu, nebo lépe minerálku, sodovku. Nadrobíme do něj 1 kostku kvasnic. Trošku pocukrujeme, aby kvásek lépe vzešel. Pak promícháme a uděláme měkké těsto. Vody přiléváme podle potřeby, každá mouka tekutinu vstřebává jinak. Těsto vypracujeme do hladké hroudy. Necháme asi hodinu v teple pod utěrkou kynout. A pak lžicí odebíráme těsto, do kterého balíme švestky. Zavařujeme do vroucí vody, vaří se asi 20 minut, Během vaření knedlíky obracíme, aby se provařily po obou stranách stejně. Po vyndání z hrnce propíchneme knedlík vidličkou, aby se nám nesrazil. JESTLI NÁM ZBUDE SYROVÉ TĚSTO, je možné ho uchovat v mrazáku. Po rozmrazení bude fungovat jako čerstvé.
250 gramů tvarohu, měla jsem vypnutý NumLock
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.