Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Je možné upéct bábovku bez mouky a tuku? Ano, a bude dokonalá!

Je možné upéct bábovku bez mouky a tuku? Ano, a bude dokonalá!

10.4.2025 - AndreaP.

Bábovka je základ každé české kuchyně, a je zcela jedno, zda jsme uprostřed pracovního týdne a nebo máme volný víkend. Když máme na něco chuť, velmi často se rozhodneme pro bábovku. Každý má své osvědčené recepty, přenášené většinou z generace na generaci, ale občas je dobré vyzkoušet i něco nového. Hledáte jednoduchý recept na bábovku, který je netradiční a zároveň chutný? Vyzkoušejte bábovku bez mouky a tuku! Ano, čtete správně – žádná mouka, žádný tuk, ale přesto úžasná textura a skvělá chuť, která potěší každého. Recept je tak jednoduchý, že ho zvládne úplně každý. Přesvědčte se sami!

(fotografie: Freepik)

Co potřebujeme:

  • 4 balíčky vanilkového pudinku

  • 4 vejce

  • vanilkový cukr

  • kypřící prášek

  • 6 lžic cukru

 

Vejce spolu s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do husté pěny. Doporučujeme šlehat delší dobu, aby směs získala správnou lehkost a nadýchanost.

Do ušlehané pěny přidáme pudinkové prášky, prášek do pečiva a vše lehce promícháme, aby se ingredience spojily.

Hotové těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy na bábovku.

Pečeme v předehřáté troubě při nižší teplotě, aby bábovka zůstala jemná a rovnoměrně propečená. Zda je bábovka upečená, ověříme pomocí špejle – pokud je špejle po vytažení suchá, bábovka je hotová.

Tip:

Z tohoto těsta lze upéct i velikonočního beránka – skvělý nápad pro blížící se Velikonoce.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte si nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.