Kuřecí maso nabízí nekonečné možnosti a dokonale se hodí k experimentování s chutěmi a různými surovinami. Díky své jemné chuti a všestrannosti je ideální volbou nejen pro každodenní vaření, ale i pro slavnostnější příležitosti. Dnešní recept na kuřecí ragú s rajčaty, bylinkami a bílým vínem v sobě spojuje nejen svěžest jara, ale také tradiční postupy, které vaší kuchyni dodají špetku elegance a vůni, která navnadí každého. Připravte si jej a nechte kuřecí maso zazářit v celé své kráse!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
1 kuře
-
2 lžíce másla
-
2 rajčata
-
2 stroužky česneku
-
1 lžičku oregana
-
1 lžičku máty
-
1 dl bílého vína
-
drůbeží vývar
-
šťávu z 1/2 citronu
-
sůl
-
pepř
Kuře si naporcujte a jemně osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte máslo a všechny části kuřete osmahněte ze všech stran, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka. Tato fáze je klíčová pro zvýraznění chuti.
Rajčata rozpulte a pomocí struhadla propasírujte, abyste získali jemnou rajčatovou dužinu. Tuto směs přidejte do pánve ke kuřeti a jemně promíchejte.
Přidejte nasekaný česnek, oregano a mátu.
Zalijte směs bílým vínem a citronovou šťávou. Alkohol se při vaření odpaří, ale zanechá za sebou příjemnou kyselkavou chuť.
Podle potřeby podlévejte drůbežím vývarem, aby kuře zůstalo měkké a šťavnaté. Vařte na mírném ohni, dokud maso nebude dokonale měkké a všechny suroviny nevytvoří hustou, aromatickou šťávu.
Tento pokrm můžete servírovat s čerstvým křupavým chlebem, těstovinami nebo rýží. Doporučujeme ho doplnit o sklenku stejného bílého vína, které jste použili při vaření.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.