Drožďová pomazánka je pokrm, který má u nás dlouhou tradici. Možná si ji pamatujete ze školní jídelny, kde však její zpracování ne vždy naplnilo naše chuťové představy. Ale co kdybyste tento nenápadný, avšak výživný pokrm objevili zcela novým způsobem? Díky kombinaci kvalitních surovin a jemné přípravy může být drožďová pomazánka lahodným doplňkem nejen na snídaňový stůl, ale i na večeři. Je plná vitamínů a minerálů. Pokud hledáte snadný recept, jak připravit tento klasický pokrm tak, aby chutnal i těm, kteří droždí moc neholdují, jste na správné adrese. Pojďme se pustit do přípravy a dát této pomazánce šanci!
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
2 lžíce olivového oleje
-
1 malá cibule (nadrobno nakrájená)
-
50 g ovesných vloček
-
50 g čerstvého droždí (rozdrobeného)
-
100 ml mléka
-
1 vejce
Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli spolu s ovesnými vločkami po dobu přibližně 3 minut.
Přidejte rozdrobené droždí a za stálého míchání vařte 3–5 minut, dokud nezačne příjemně vonět.
Směs zalijte mlékem, dochuťte solí a pepřem a důkladně rozmíchejte. Vařte asi 5 minut do zhoustnutí.
Nakonec přidejte vejce a za stálého míchání je nechte srazit.
Pomazánku podávejte ozdobenou čerstvou pažitkou. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo nebo jako dip ke zelenině.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.