Jaro přináší nejen rozkvetlé zahrady, ale také výtečné sezónní suroviny, které obohatí váš jídelníček. Jednou z prvních vlaštovek jara jsou ředkvičky. Proč právě ony? Ředkvičky jsou v prvé řadě velmi snadné na vypěstování na vlastní zahrádce, tudíž jsou snadno dostupné i ve velmi časném jaru. Jsou nejen chutné, ale také zdravé. Obsahují vitamín C, který podporuje imunitu, a antioxidanty, jež pomáhají v boji proti volným radikálům. Navíc jejich nízký obsah kalorií z nich dělá ideální surovinu pro jarní odlehčené pokrmy. Kombinace svěží, lehce pikantní chuti a křupavosti z nich činí perfektní surovinu pro jarní recepty.
A tak také my jsme využili toho, že jsou již běžně k dostání a připravili jsme si z nich tento svěží salát, který je ideální volbou pro jarní oběd či večeři. Jeho jednoduchost vás překvapí a chuť vás okouzlí.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
svazek čerstvých ředkviček
-
1 okurka
-
1 jarní cibulka
-
150 g bílého jogurtu
-
lžíce citronové šťávy
-
lžička olivového oleje
-
sůl
-
pepř
-
čerstvý kopr podle chuti
Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, okurku na kolečka a jarní cibulku nasekejte nadrobno.
Smíchejte bílý jogurt s citronovou šťávou, olivovým olejem, solí, pepřem a nasekaným koprem.
Zeleninu promíchejte s dresinkem a podávejte jako přílohu nebo lehký předkrm.
Pro výraznější chuť můžete přidat trochu čerstvě nastrouhaného parmazánu.
Náš tip:
Ředkvičky můžete využít na mnoho dalších způsobů – například jako křupavou ozdobu na obložené chleby, ingredienci do jarní polévky nebo je zkaramelizovat s medem pro sladko-slanou pochoutku. Experimentujte a užijte si jejich svěží potenciál!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.