Hledáte rychlý, jednoduchý a chutný recept, který potěší celou rodinu? Vyzkoušejte tuto jablečnou buchtu, která se u nás doma těší obrovské oblibě. Její příprava nezabere mnoho času, ingredience jsou snadno dostupné a navíc si ji můžete upravit podle svých chutí. Ať už přidáte oříšky, čokoládu nebo sušené ovoce, vždy vznikne lahodný dezert, který si zamilujete. Pojďme se do toho pustit!
(fotografie: Freepik)
Co budeme potřebovat:
-
4 střední jablka
-
4 vejce
-
1 hrnek oleje
-
3/4 hrnku krupicového cukru
-
2 hrnky hladké mouky
-
1 kypřicí prášek do pečiva
-
3 lžičky mleté skořice (nebo více dle chuti)
Nejprve si připravte jablka – umyjte je, oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na drobné kostičky. Dejte je stranou.
V míse rozklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny.
Postupně zašlehávejte olej a přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletou skořicí.
Nakonec přimíchejte připravená jablka. Těsto promíchejte vařečkou – kdo chce, může přidat nasekané oříšky, rozinky, brusinky či nastrouhanou čokoládu.
Vymažte a vysypte strouhankou hluboký pekáč, do kterého těsto nalijte a rovnoměrně rozetřete.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut. Zda je buchta upečená, ověřte špejlí – pokud ji vytáhnete suchou, je hotovo.
Hotovou buchtu můžete posypat cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou. Výborně chutná i s kopečkem šlehačky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.