Jaro je obdobím, kdy příroda ožívá a s ní i naše kuchyně. Sezónní suroviny, jako je chřest, hrášek, medvědí česnek nebo mladé bylinky, přinášejí do jídelníčku svěžest a energii. Proto je naprosto nezbytné toto období naplno využít a čerpat z něj co nejvíce věcí, které nám příroda nabízí. A my vám dnes přinášíme další z receptů, který je opět velmi rychlý, chutný a zároveň zdravý - prostě jarní recepty budou vždy takové. Připravíme si společně krémovou hráškovou polévku s mátou. Svěží zelená barva, jemná sladkost hrášku a osvěžující nádech máty udělají z tohoto pokrmu nejen pastvu pro oči, ale i pro chuťové buňky. Tento lehký a jednoduchý recept navíc oceníte i v rušném dni, kdy si přejete něco výživného připravit během několika málo minut. Pojďme se pustit do přípravy!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
500 g čerstvého nebo mraženého hrášku
-
1 cibule
-
2 lžíce olivového oleje
-
750 ml zeleninového vývaru
-
pár lístků čerstvé máty
-
sůl a pepř podle chuti
-
zakysaná smetana na ozdobu
- smažené krutony
Na olivovém oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte hrášek, zalijte vývarem a vařte asi 10 minut.
Přidejte mátu a vše rozmixujte dohladka.
Dochutťe solí a pepřem, podávejte s lžící zakysané smetany.
Pokud si chcete tuto polévku ještě více vylepšit, přidejte do ní na závěr smažené krutonky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.