Není nad lehký a osvěžující salát, který si můžete vychutnat v jakémkoliv ročním období. Sladkost a šťavnatost jablek, která jsou i nyní v zimních měsících snadno dostupná, spolu s jemností kuřecího masa tvoří perfektní kombinaci. Rychlý recept plný lahodných chutí, který vám vytrhne trn z paty nejen, když se vám nebude chtít cokoliv složitého vymýšlet v kuchyni, ale také tehdy, když budete v časovém presu. Je zdravý, lehký a dokonale se hodí k jakékoliv příležitosti.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
-
2 kuřecí prsa
-
1 lžíce olivového oleje
-
100 g směsi salátů (např. rukola, ledový salát, špenát)
-
1 jablko (ideálně sladké např. Fuji nebo Gala)
-
1 červená paprika
-
50 g vlašských ořechů
-
50 g sušených brusinek
-
100 g cherry rajčat
-
1/2 červené cibule
Na zálivku:
-
3 lžíce olivového oleje
-
1 lžíce balzamikového octa
-
1 lžíce medu
-
1 lžička dijonské hořčice
-
Sůl a pepř podle chuti
Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a kuřecí prsa opékejte, dokud nejsou zlatavá a propečená (trvá to asi 7-8 minut z každé strany). Poté je nechte stranou vychladnout a následně je nakrájejte na tenké plátky.
Směs salátů přendejte do velké mísy. Jablko nakrájejte na tenké plátky, papriku na tenké proužky, rajčata překrojte na poloviny a cibuli nakrájejte na tenké kroužky. Vše přidejte k salátům v míse.
Vlašské ořechy jemně nasekejte a spolu s sušenými brusinkami přidejte do mísy k salátům.
V malé misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, med a dijonskou hořčici. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promíchejte.
Kuřecí maso přidejte do mísy s ostatními ingrediencemi. Přelijte připravenou zálivkou a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně pokryly zálivkou.
Salát ihned podávejte ve velkých miskách nebo na talířích. Tento salát je skvělý jak samostatně, tak jako lehký oběd nebo večeře.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.