Chlebíčky jsou nedílnou součástí každé české oslavy, a je zcela jedno, zda se jedná o narozeniny, Silvestr či jen posezení s přáteli. Slovo české je zde na místě, protože klasický chlebíček, jak jej známe, je typický právě jen a jen u nás. Vždy zaručeně chutnají, nikdy nezklamou a jejich variace jsou nekonečné. Takže klasické obložené chlebíčky rozhodně nikoho neurazí, ale také už asi nijak nepřekvapí. A proto dnes zkusíme něco jiného. Základem bude opět veka, ale místo, abychom jí klasicky obložili, jí budeme plnit různými lahodnými ingrediencemi. Tato inovace pak přinese doslova svěží vítr do vaší letošní silvestrovské noci a potěší všechny hosty svou chutí a originalitou. Připravte se na chlebíčky, které nejen skvěle vypadají, ale hlavně báječně chutnají.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1/8 másla
- 1 tavený sýr
- 3 natvrdo vařené žloutky
- 1 lžíce hořčice
- 300 g tvrdých salámů (gothaj, turist...)
- 3 vařené bílky
- pažitka
- petržel
- sterilované okurky
- parmazán nebo jiný tvrdý sýr
- sardelová pasta
- 1 balení sardinek
- 1 cibule
- sůl
- pepř
Recept je velmi jednoduchý, jeho základem je to, že rozkrojíme veku a vydlabeme prostředek. Takto připravenou veku poté naplníme směsí.
Tu si připravíme tak, že utřeme máslo, tavený sýr, vařené žloutky, hořčici. Poté přidáme ostatní přísady a důkladně promícháme.
Naplněnou veku zabalíme do ubrousku (fólie) a zatížíme na 1 hodinu. Pak dáme do lednice ztuhnout. Veku plníme den před podáváním, případně ráno toho dne, aby se pěkně rozležela.
Před podáváním nakrájíme na plátky jako klasické chlebíčky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.