Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Pečený bůček na Silvestra: Perfektní s hořčicí, křenem a chlebem

Pečený bůček na Silvestra: Perfektní s hořčicí, křenem a chlebem

28.12.2024 - AndreaP.

Chlebíčky, jednohubky, kanapky, rolády, slané i sladké, to vše patří k silvestrovské noci. Na jednu věc, velmi jednoduchou na přípravu, ale nesmíme zapomenout. Úplně obyčejný, a přesto geniální pečený bůček. Když se řekne pečený bůček, rozhodně platí, že v jednoduchosti je krása i hodně chuti. Stačí vzít kus dobře prorostlého vepřového boku, přidat pár bylinek, nechat maso pozvolna péct, a než se nadějete, přistane vám na talíři luxusní pochoutka, které málokdo odolá. A když si tuto genialitu připravíte již dnes, bude mít ideální prostor se do silvestrovské noci pořádně odležet. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 kg vepřového bůčku s kostí a kůží
  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • 1 celá palice česneku
  • 60 ml olivového oleje
  • hrst čerstvé šalvěje
  • sůl

 

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

Bůček omyjte a pomažte olivovým olejem smíchaným s kořením.

Stroužky česneku vložte neoloupané na dno pekáčku, do kterého poté položíte bůček kůží dolů.

Pečte cca 2 a půl hodiny. Nechte pořádně vychladit a uložte do lednice. Před podáváním krájejte na tenké plátky, podávejte s chlebem, hořčicí, křenem, zeleninou.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz