Tento mletý masový nákyp s jablky a bramborami je skvělou volbou pro běžnou rodinnou večeři. Kombinace mletého masa, sladkých jablek a vařených brambor dává dohromady lahodný a vláčný nákyp, který si zamiluje každý. Na přípravu potřebujete jen pár surovin, z nichž většinu, ne-li všechny, máte běžně doma po ruce. Je rovněž velmi snadný na přípravu, takže ho zvládne i začínající kuchař. Navíc pečení v troubě mu dodá krásnou zlatavou barvu a křupavou kůrčičku.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g mletého masa
- 1 zvlhčená žemle
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 250 g aromatických jablek
- 500 g vařených brambor
- 50 g strouhanky
- 30 g másla
- 1-2 cibule
Z mletého masa, vymačkané žemle, vajec, soli a pepře připravíme vláčné těsto.
Jablka oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky, stejně tak brambory. Cibuli nastrouháme a vše vmícháme do těsta.
Formu na nákyp vymažeme, vysypeme strouhankou a hmotu do ní vložíme. Posypeme strouhankou a obložíme vločkami másla.
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 200 stupních Celsia.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.